miercuri, 11 decembrie 2013

Unde poti merge aproape 4 km in telescaun? Normal...in Romania la Muntele Mic !

 


   Telescaunul de la Muntele Mic (jud Caras-Severin) ii face inca o data pe banateni sa se simta ''fruncea'' pentru ca cei 3.5 km care trebuie parcursi pana la statiune sunt record absolut in Europa. Urcarea de 40 de minute este o frumusete pe timp de vara, dar poate fi un mic cosmar pentru cei care se incumeta sa urce iarna, nu de alta ,dar frumusetea locului si cei 8 km de partii, unele dintre ele cu nocturna, fac unii turisti sa uite de ger si de frigul care trebuie sa il indure.Este bine de stiut ca iarna telescaunul urca ''mai repede '' in doar 30 de minute.
   Locurile de cazare sunt destule pentru ca statiunea nu este aglomerata , aici vin doar turisti care sunt cu adevarat pasionati de sporturile de iarna.
Exista totusi un plan de dezvoltare al domeniului schiabil Muntele Mic-Nedeia cu conexiuni catre Borlova si Poiana Marului care speram ca va aduce statiunea Muntele Mic pe harta statiunilor de top din Romania
   Nu recomandam celor care doresc sa viziteze statiunea sa incerce urcarea cu masina, drumul pana in statiune este reabilitat in 2006 dar nu se stie niciodata cum un viscol sau o ninsoare abundenta sa va prelungeasca vacanta cu cateva....zeci de ore..
In concluzie, Muntele Mic este o statiune care nu trebuie ratata de nici un iubitor al muntelui si al sporturilor de iarna.
   Speram ca aceste informatii sa va faca sa luati in considerare o vizita in aceasta zona minunata a Muntilor Tarcu .








Puteti cere oricand o oferta la YOYO Travel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu